EMPIRE RECORDS

EMPIRE RECORDS

Regi:
Allan Moyle
Lengde:
1t 30 min
År:
1995
Medvirkende:
Anthony LaPaglia, Rory Cochrane, Renee Zellweger, Liv Tyler, Johnny Whitworth
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Damn the man. Save the empire.

Empire Records handler om en uavhengig platesjappe som står på randen til å bli solgt til en stor forretningskjede. En gruppe tenåringer som har dette stedet som både arbeidsplass og favorittoppholdssted ser helst at butikken forblir i uavhengige hender og gjør det de kan for å sikre den videre driften. I prosessen lærer de mye om seg selv og hverandre

Med stigende stjerner som Liv Tyler, Renée Zellwegger og Ethan Embry på rollelisten ble filmen utgitt 22. september 1995, men ble ikke møtt med noen fanfare. Men med tiden fikk den sin velfortjente kultstatus. Oppblomstringen av nittitallsnostalgi de siste årene har nok vært en viktig faktor bak dette, og om det er noe denne filmen er proppfull av, så er det nittitallsnostalgi. Det er ikke nødvendigvis historien, manuset og skuespillet som er blitt hyllet i ettertid, men i langt større grad lydsporet og den visuelle stilen filmen viser frem. Låtene i filmen er veldig fengende, og de passer perfekt til karakterene og handlingen.

Dette er en nittitallsbombe av en film. Den handler om vennskap, musikk og å være tro mot sine idealer. Etter filmen kommer du til å drømme om å jobbe på en platebutikk i 1995. Support your local record store!

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • lørdag 06.11.21 Kl. 15:00