Elle (førpremiere) Se trailer

Elle (førpremiere)

Regi:
Paul Verhoeven
Lengde:
2t 10m
År:
2016
Manus:
Phillipe Dijan, David Birke
Medvirkende:
Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny
Land:
Frankrike, Tyskland, Belgia
Språk:
Fransk, norsk tekst
Tilhører tema:
Månedens film

Frekk og tankevekkende satire med Isabelle Huppert i hovedrollen!

Med ELLE går den nederlandske provokatøren Paul Verhoeven enda lenger enn han har gjort tidligere, og lager frekk og tankevekkende satire ut av bekmørkt materiale. I hovedrollen som videospillprodusenten Michèle (Elle) finner vi Isabelle Huppert, som nok en gang utprøver sine grenser som skuespiller.

ELLE starter med en nesten parodisk brutal voldtekt av Michèle i hennes eget hjem, som hun senere forteller vennene sine om med en merkelig letthet. Sjokkelementene i ELLE behandles med urovekkende tilforlatelighet, som del av det subversive uttrykket man kjenner igjen fra tidligere Verhoeven-filmer. Regissøren gir et surrealistisk bilde av det franske borgerskapet, komplett med en utfordrende form for feminisme og freudianske overtoner. Den sterke, men samtidig destruktive Michéle ser ut til å både skremmes og tiltrekkes av volden, og hva har det å gjøre med at hun er datteren til en seriemorder?

Premierevisningen innledes av Sveinung Wålengen, leder for Verdensteatret Kino, som vil fortelle kort om filmens mangfoldige karakter og regissør Paul Verhoeven.


Tidligere visninger:

  • torsdag 02.03.17 Kl. 20:00