ELECTION

ELECTION

Regi:
Alexander Payne
Lengde:
1t 43 min
År:
1999
Medvirkende:
Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Chris Klein
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Et nytt filmsemester står for tur for Tromsø filmklubb som disker opp med gratisvisning av Election.

Visningen er i samarbeid med DebutUKA, og vi presenterer samtidig vårt spennende program for høsten. Det er fremdeles pandemi og redusert kapasitet, så man må ha billett for å bli med på moroa. Billett er gratis og kan hentes HER.

High school-læreren Jim McAllister (Matthew Broderick) er en populær lærer som elsker jobben sin. Tracy Flick (Reese Witherspoon) er smart, ambisiøs og den flinkeste jenta i klassen. Mr. Mcallister kan ikke utstå henne. Når Tracy stiller til valg som elevrådsleder på skolen bestemmer Mr. McAllister seg for å stoppe henne. Koste hva det koste vil.

Election ble det definitive gjennombruddet for Reese Witherspoon, og hennes portrett av den hyperintelligente, men upopulære Tracy Flick, som mislikes på grunn av sine talenter, har ofte blitt sammenliknet med behandlingen av Hillary Clinton. Matthew Broderick skinner også i en rolle hvor han representerer det etablerte, som føler seg truet av det unge, nye og fremadstormende. Filmen ga også manusforfatter og regissør Alexander Payne hans første av mange Oscar-nominasjoner, og det er lett å forstå hvorfor. Filmen har et yrende persongalleri, og dens innovative bruk av voiceover for å utforske de mange karakterenes motivasjoner og følelsesliv bidrar til å skape en uforglemmelig filmopplevelse.

Med et nytt stortingsvalg rett rundt hjørnet er Election en ypperlig påminnelse på at selv skolevalg kan utvikle seg til skitten og brutal maktkamp. Begge parter er villige til å bruke skitne triks for å nå sine mål, men hvem vil ende på topp?

Tidligere visninger:

  • onsdag 18.08.21 Kl. 21:00