Ekteskap på italiensk Se trailer

Ekteskap på italiensk

Regi:
Vittorio de Sica
Lengde:
1 time, 42 min.
År:
1964
Originaltittel:
Matrimonio all’iItaliana
Manus:
Renato Castellani, Tonino Guerra, Leo Benvenuti, Piero de Bernardi
Medvirkende:
Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Aldo Puglisi
Land:
Frankrike, Italia
Språk:
Italiensk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

Stjerneskuespillerne Marcello Mastroianni og Sophia Loren i en klassisk kjærlighetskomedie.

Vittorio de Sica, en av tidenes viktigste italienske filmskapere, lagde ikke mindre enn seks filmer med Sophia Loren. Den fantastiske kjemien mellom regissør og skuespiller er åpenbar i samtlige av dem, og det synes spesielt godt i EKTESKAP PÅ ITALIENSK.

Marcello Mastroianni spiller den vellykkede forretningsmannen Domenico som under krigen møter den 17 år gamle prostituerte Filumena. Han hjelper henne å flykte fra bordellet hun jobber på, gir henne en jobb og et hjem slik at han med jevne mellomrom, og når det passer ham, kan besøke henne. Filumena finner seg i alt, men når hun oppdager at han planlegger å gifte seg med en annen kvinne, setter hun alt inn for å beholde ham for seg selv.

EKTESKAP PÅ ITALIENSK en sjarmerende, fyrrig, romantisk komedie av beste latinske merke. Filmen ble nominert til Oscar for beste utenlandske film og Sophia Loren ble nominert som beste kvinnelige skuespiller. Filmen gjennomgikk i forbindelse med sitt 50-årsjubileum en grundig digital restaurering av Cineteca di Bologna, og fikk æren av å avslutte Cannes filmfestival i 2014.

MERK: FILMEN VISES MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

https://www.youtube.com/watch?v=P6uet52rP6k

Tidligere visninger:

  • torsdag 12.03.15 Kl. 17:30
  • fredag 13.03.15 Kl. 13:00