Egon Holstad presenterer 20,000 Days on Earth Se trailer

Egon Holstad presenterer 20,000 Days on Earth

Regi:
Iain Forsyth & Jane Pollard
Lengde:
1 time, 37 min.
År:
2014
Manus:
Nick Cave, Iain Forsyth, Jane Pollard
Medvirkende:
Nick Cave, Warren Ellis, Darian Leder, Ray Winstone, Blixa Bargeld, Kylie Minouge
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Musikk på kino

En dag i livet til Nick Cave

Nick Cave har alltid hatt en utsøkt sans for det teatralske, og blant nålevende artister er det få som kan matche hans talent for selvmytologisering. Cave har også en sjeldent god forståelse for film, og ved siden av å agere skuespiller og lage filmmusikk, har han skrevet manus til filmer som The Proposition (2005) og Lawless (2012).

20,000 Days on Earth er en film om en dag i Caves liv - en velskrevet dokumentar som ubeskjemmet låner virkemidler fra fiksjonsfilmens verktøyskrin.

Filmen er innspilt under Cave og resten av The Bad Seeds' arbeid med fjorårets Push the Sky Away, som er et av de aller beste albumene bandet har utgitt i løpet av sin 31 år lange karriere. Først og fremst møter vi multiinstrumentalisten Warren Ellis, som lenge har vært Caves nærmeste musikalske samarbeidspartner. Men også Einstürzende Neubauten-frontmann og tidligere Bad Seeds-medlem Blixa Bargeld dukker opp, og det gjør også Caves landskvinne Kylie Minogue.

20,000 Days on Earth er selvmytologisering av ypperste sort, og et eksempel på at kunsten ofte er ærligere og mer innsiktsfull enn rene fakta.

Egon Holstad vil holde innledning før filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ap0_y5EGttk

Tidligere visninger:

  • lørdag 02.02.13 Kl. 15:00