Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words Se trailer

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words

Regi:
Thorsten Schütte
Lengde:
1t 33m
År:
2016
Manus:
Thorsten Schütte
Land:
Frankrike, Tyskland
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Musikk på kino

En dyptgående og underholdende film om livet og musikken til legenden Frank Zappa!

Musikkhistorien er full av eksentrikere og provokatører, men få har vært like kompromissløse og uforutsigbare som Frank Zappa. I løpet av sin 30 år lange karriere ga han ut over 60 album, hvor han visket ut skillene mellom rock, pop, jazz, klassisk og samtidsmusikk. Hans humoristiske og ironiske tekster ble av mange oppfattet som vulgære og moralsk fordervende, og han ble etter hvert en skyteskive for tilhengerne av sensur i musikkindustrien. Ytringsfrihet stod imidlertid svært sentralt i Zappas kunstneriske prosjekt – noe som ikke minst kom til uttrykk i intervjusammenheng.

EAT THAT QUESTION: FRANK ZAPPA IN HIS OWN WORDS er et fascinerende portrett av denne høyst intelligente, frittalende og underholdende artisten. Filmen består utelukkende av arkivopptak fra intervjuer og konsertopptredener, og stort sett alle avkrokene av hans mangslungne karriere er representert. For dem som aldri helt har skjønt greia med den langhårede bebartede freaken er dette det perfekte stedet å begynne, og for gamle fans er det en velkommen påminnelse om Zappas storhet.

Omtale: BIFF

Mika Martinussen vil holde innledning før filmen og stiller også som DJ i kafeen etter forestillingen. Dette blir en herlig kveld for alle Frank Zappa entusiaster, samt film- og musikkelskere generelt!

Tidligere visninger:

  • torsdag 16.02.17 Kl. 20:30