Du kan ikke ta det med deg Se trailer

Du kan ikke ta det med deg

Regi:
Frank Capra
Lengde:
2t 6m
År:
1938
Originaltittel:
You Can't Take It With You
Medvirkende:
Jean Arthur, Lionel Barrymore, James Stewart, Edward Arnold
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst

You’ll love them all for giving you the swellest time you’ve ever had!

Frank Capra er helt klart en av Hollywoods store filmskapere, som sto bak flere amerikanske filmsuksesser på 1930-tallet. Etter It Happened One Night (1934) og Mr. Deeds Goes to Town (1936) fulgte han opp med nok en romantisk komedie; You Can't Take it With You – denne gang med den sjarmerende og nonchalante James Stewart på rollelisten, en up and coming-skuespiler på tidspunktet.

You Can't Take it With You er en vittig fortelling adaptert fra teaterscenen til lerretet. Det er en historie om en romanse som gir liv til et sammentreff mellom to ulike klasser i samfunnet. Alice (spilt av Jean Arthur) har et romantisk forhold til sjefen sin, Tony (spilt av James Stewart). Tonys mektige og velstående far, Anthony, eier selskapet som Tony driver, og han ønsker å kjøpe en eiendom som tilsynelatende bebos av Alices familie. Problemene oppstår når Alices livsglade bestefar, Martin, setter ned foten.

Tekst: Harald Lauvås Korsåsen

Trivia: Lionel Barrymore slet med en svært smertefull gikt i hofta under hele innspillingen, så rollen hans som Martin ble skrevet om til å gå med krykker.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap selges i døra.

Tidligere visninger:

  • lørdag 24.11.18 Kl. 15:00