DRØMMESLOTTET [35mm]

DRØMMESLOTTET [35mm]

Regi:
Petter Vennerød, Svend Wam
Lengde:
1t 30m
År:
1986
Medvirkende:
Øyvin Berven, Birgitte Victoria Svendsen, Lasse Lindtner, Mari Maurstad, Petter Vennerød
Land:
Norge
Språk:
Norsk tale, ingen undertekst
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I denne norske klassikeren, signert Wam & Vennerød, møter vi tre 68’er-familier som realiserer drømmen om å flytte sammen i kollektiv. En drøm, som i møte med 70-tallets gryende individualisme, er i ferd med å briste.

Tre ektepar og deres fem barn flytter sammen i et gammelt trehus. I kraft av deres livslange vennskap og brennende idealisme, har de drømt om Drømmeslottet i evigheter. Likevel, hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Kollektivets første år under samme tak går mot slutten. En selvsagt anledning for et større kalas. Kommer virkeligheten til å innhente dem når rusen har lagt seg?

DRØMMESLOTTET er en av Wam & Vennerød mest kjente filmer. Filmen er en del av trilogien Sangen om den knuste drømmen, en trilogi som tar for seg 60-, 70- og 80-tallets samfunnsånd. Dens umiskjennelige sjargong og rappe meldinger er sitérbare, underholdende og interessante som artifakter fra en svunnen tid. Filmen byr også på et stjernelag av norske skuespillere, og et soundtrack signert Svein Gundersen, Trygve Hoff, Jørn Hoel og Sissel Kyrkjebø.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 03.03.21 Kl. 21:00