DRIVE

DRIVE

Regi:
Nicolas Winding Refn
Lengde:
1t 40m
År:
2011
Medvirkende:
Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, utekstet
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

"Kjapt inn, kjapt ut og kjapt bort herfra."

La meg si det først som sist - du vil IKKE se traileren på imdb.com for denne filmen. Den avslører altfor mye. Alt du trenger å vite er dette: En mystisk, ordknapp stuntsjåfør som råkjører i Hollywoodfilmer har en litt spesiell attåtnæring, og hans kontakt med en kvinnelig nabo bringer ham også i kontakt med mye annet.

Ut fra tittelen skulle man tro det var en actionfilm, og det er også action her, men det er også mye annet: vare dialoger og et gripende plott, samt noen spennende overraskelser (hvis man ikke er så dum at man ser traileren, da).

Og filmen er heller ikke det man skulle tro ut fra tittelen. Jovisst er det bilkjøring, men ikke plagsomt mye. Det er også godt spill i massevis - med nerve og intensitet, som det heter. Men tilskueren bør ikke ha altfor skjøre nerver, for her vanker det plutselig en og annen opprivende scene. Carey Mulligan er uhyre vakker og tålmodig i sin framstilling av Irene, og hovedrollen som bilkjøreren takles drivende godt av Ryan Gosling.

Nils Halvard Lunde

NB! Filmen vises uten undertekster!

Trivia: De to hovedpersonene ville heller være stille enn å si alt som sto i manus i noen dialoger. Det var veldig lurt, og bidrar til den fortettede stemningen i filmen. Regissøren har forresten ikke lappen.

Medlemskap og billetter til filmklubbens visninger kjøpes i døra.
Tidligere visninger:

  • onsdag 26.10.16 Kl. 21:00