DREAM SCENARIO Se trailer

DREAM SCENARIO

Regi:
Kristoffer Borgli
Lengde:
1t 40m
År:
2023
Manus:
Kristoffer Borgli
Medvirkende:
Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Ymer Media

En herlig original, mørk og underholdende komedie fra Kristoffer Borgli, regissøren av Syk pike med en uforglemmelig Nicolas Cage i hovedrollen.

Paul Matthews er en grå og beskjeden familiemann og lærer, som er bekymret over sin egen anonymitet. Han underviser biologi for halvtomme klasserom, mens han inderlig håper å en dag få utgitt sin bok om maur. Alt blir dog snudd på hodet når flere fremmede mennesker plutselig begynner å se han i drømmene sine. Drømmene er beskjedne og harmløse i begynnelsen og Paul ser sin nyvunne stjernestatus som en ypperlig anledning til å omsider få gitt ut boken sin.

Ting tar dog en negativ vending når han en dag møter noen som har opplevd en mer marerittaktig versjon av Paul i drømmene sine, og han blir nødt til å navigere mer varsomt i sin plutselige berømmelse. Når flere og flere opplever Paul som skummel og traumatisk blir hans en gang så ettertraktede kjendistilværelse et lodd i livet, som resulterer i fordømmelse og ubehagelige konfrontasjoner i hverdagen. Dette ser ut til å gjøre drømmeutgaven av Paul mer voldelig, mens han i virkeligheten sliter med å ta tilbake kontrollen rundt sin nådeløse stjernestatus.

Dream Scenario er en merkverdig og surrealistisk sort komedie som er leken i fortellerstilen, samtidig som den er tydelig og engasjerende i sitt filmspråk. Dens absurde idé blir en skarp fabel om dagens syn på kjendisstatusen, med en briljant rolletolkning av Nicolas Cage, som ga han en Golden Globe nominasjon, og som utvilsomt vil bli stående som en milepæl i hans fascinerende karriere.


Merk: tirsdag 27. februar byr vi på en flott Double Bill hvor du kan du se både Dream Scenario og Kristoffer Borglis herlige gjennombruddsfilm Syk pike hos oss for en billig penge. Se Syk pike kl. 18.30 etterfulgt av Dream Scenario kl. 20.30 for kun kr. 150,-

Tidligere visninger:

  • lørdag 24.02.24 Kl. 20:00
  • tirsdag 27.02.24 Kl. 20:30
  • torsdag 29.02.24 Kl. 18:30
  • fredag 08.03.24 Kl. 13:00
  • torsdag 21.03.24 Kl. 18:30