Doin' My Drugs Se trailer

Doin' My Drugs

Regi:
Tyler Q. Rosen
Lengde:
1t 34m
År:
2019
Land:
USA, Danmark, Zambia
Språk:
Engelsk tale (utekstet)

I samarbeid med Helsetjenester, Sosialmedisinsk senter viser vi dokumentaren Doin' My Drugs under Verdens AIDS-dag. Filmvisningen er gratis.

Dokumentaren DOIN' MY DRUGS forteller historien til den danske musikeren Thomas Muchimba Buttenschøn, født HIV-positiv i 1985, og hans kamp mot AIDS gjennom musikken. Thomas ble født i Zambia av zambisk mor og dansk far, og han ble diagnostisert som HIV-positiv som spebarn. Hans foreldre fikk deretter vite at de begge var smittet, og familien flyttet til Danmark for behandling. Da Thomas var bare ni år hadde han mistet både mor og far. Etter at han selv ble dødssyk som 13-åring, startet Buttenschøn med antiretroviral behandling (ARV) som førte til at han fikk tilbake sin helse, og filmens tittel referer til "drugs" i betydning HIV-medisiner. Han kastet seg ut i musikken, ble dansk popstjerne, giftet seg og fikk to sønner.

Samtidig som han opplever at han kan leve et fullverdig liv med viruset, ser han at hjemlandet Zambia fortsatt er fanget i en meningsløs HIV/AIDS-epidemi. Regjeringen der tilbyr ARV-behandling gratis, men hele 13 % av zambierne er smittet med HIV og forblir ubehandlet. Thomas blir inspirert til å bruke musikken og sin personlige historie om overlevelse og triumf, for å konfrontere stigmaet og bekjempe spredningen av HIV.

Overlege Vegard Skogen ved Infeksjonsmedisinsk avdeling på UNN holder en innledning til filmen. Skogen er en av landets fremste eksperter på HIV-infeksjon og AIDS og en ettertraktet foredragsholder om temaet, både nasjonalt og internasjonalt. Under Arctic Pride i 2016 ble han tildelt Homofrydprisen for sitt mangeårige engasjement for å sikre den skeive befolkningen i Tromsø og Nord-Norge et godt og trygt helsetilbud.

Filmvisningen har gratis inngang, men fribillett må hentes ut på forhånd her.

Tidligere visninger:

  • onsdag 01.12.21 Kl. 18:30