Djevelens ryggrad

Djevelens ryggrad

Regi:
Guillermo del Toro
Lengde:
1 t 44 min
År:
2001
Originaltittel:
El espinaco del Diablo
Medvirkende:
Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Frederico Luppi, Fernando Tielve, Íñigo Garcés
Land:
Spania
Språk:
engelsk tekst
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Året er 1939, og den blodige spanske borgerkrigen begynner å gå mot slutten. I det avsidesliggende katolske barnehjemmet Santa Lucia bor en rekke foreldreløse gutter. Den ti år gamle Carlos står isentrum for handlingen. Etter sin ankomst til Santa Lucia oppdager han raskt at det skjer underlige ting på stedet. Guttene selv kaller fenomenet ’den som hvisker’.

Djevelens ryggrad er en mørk og blodig spøkelseshistorie, men også en intenst psykologisk anrettet plageånd av en film, som får hollywoodgrøssere til å blekne i sammenligning. Del Toro har for vane å inkludere religiøse symboler i sine filmer og bruker flittig av katolske motiver i kombinasjon med okkulte fenomener og symbolikk. Effekten er i dette tilfellet upåklagelig. Etter Djevelens ryggrad har meksikanske Guillermo del Toro slått seg opp som regissør på nordsiden av Río Grande.

Del Toro har i senere tid regissert en rekke filmer basert på tegneserier, som Blade II (2002) og to Hellboy-filmatiseringer, men det skal man ikke la seg skremme av i dette tilfellet. Du kan kikke under senga så mange ganger du vil før du legger deg i kveld- det hjelper neppe...

Tidligere visninger:

  • onsdag 26.10.11 Kl. 19:00