DET VILLE PÆRETREET

DET VILLE PÆRETREET

Regi:
Nuri Bilge Ceylan
Lengde:
3t 8m
År:
2018
Originaltittel:
Ahlat Agaci
Medvirkende:
Dogu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yildirimlar
Land:
Tyrkia
Språk:
Tyrkisk (norsk tekst)
Distribusjon:
Another World Entertainment
Tilhører tema:
Månedens film

Et nytt mesterverk fra Gullpalme-vinneren Nuri Bilge Ceylan.

Sinan er i ferd med å avlegge eksamen for å bli lærer, et yrke som i Tyrkia gir høy status og er forbundet med akademia på et høyere nivå enn i Norge. I den anledning bestemmer han seg for å tilbringe noe dødtid hjemme hos familien i den noe avsidesliggende kystbyen Çanakkale.

Familien består av faren Idris, en barneskolelærer som har henfalt til gambling og oppgaven å bore en ny brønn i bestefarens bakhage, den tungt deprimerte moren Asuman, som tilbringer dagene i selskap med såpeoperaer, og søsteren Yasemin, som i likhet med broren drømmer om å forlate byen.

DET VILLE PÆRETREET utspiller seg som en lang serie samtaler, eller krangler, mellom Sinan og ulike skikkelser i hjemtraktene. Sinan returnerer til Çanakkale med et hovmod som fører ham inn i en rekke diskusjoner med barndomskjæresten, to imamer, og en lokal forfatter. Nuri Bilge Ceylan følger opp sitt Gullpalme-belønnede mesterverk, Vintersøvn, med en like kunstferdig og hypnotisk film. DET VILLE PÆRETREET er både gripende og morsom, samtidig som den forfører med sine nydelige komposisjoner og vakre fargepalett.

Billetter: