DET UMULIGES KUNST + REGISSØRBESØK

DET UMULIGES KUNST + REGISSØRBESØK

Regi:
Elsa Kvamme
Lengde:
66 m
År:
2017
Originaltittel:
Det umuliges kunst
Medvirkende:
Eugenio Barba, Torgeir Wethal, Iben Nagel Rasmussen, Roberta Carreri, Tage Larsen
Land:
Norge
Språk:
Norsk / Engelsk / Italiensk/ Dansk
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Teatret er en handling; du kan gjøre noe, du kan bruke dine krefter, du kan skape sammen med andre mennesker – i stedet for å bli et pessimistisk individ.

Italieneren Eugenio Barba kom til Norge på 50-tallet, og i 1964 startet han opp en type teater Norge ikke hadde sett før – Odin Teatret. Etter en tid i Oslo, dro teatergruppen videre til Holstebro i Danmark, som tidligere var kjent som «Danmarks kjedeligste by». Gjennom tiden i Holstebro, utviklet gruppen seg til å bli respektert og verdenskjent, og takket være deres tilværelse fikk Holstebro den nye tittelen «Kulturbyen».

I dag regnes Barba som en av det moderne teatrets store fornyere, og en av hans metoder for å holde gruppen i gang, er å fremprovosere «jordskjelv» som endrer relasjonene i teatergruppen fullstendig.

DET UMULIGES KUNST er en dokumentar av Elsa Kvamme, som er en tidligere skuespiller i Odin Teatret. Filmen forteller Barbas historie, og viser hva som driver ham og hvordan han har klart å holde den lille teatergruppen levende i over 50 år. Vi får følge ham tilbake til Oslo der Odin Teatret ble født, til Opole hvor Growskis «fattige teater» utviklet en ny, fysisk spillestil, og til Holstebro, som gikk fra å være en kjedelig dansk by til å bli kjent som en kulturby.

Trivia: Barba grunnla Odin Teater fordi han ikke fikk jobb ved de etablerte scenene i Oslo. Teatergruppa ble invitert til Holstebro på bakgrunn av den første produksjonen deres, Ornitofilene av Jens Bjørneboe.

Visningen er et samarbeid mellom Vårscenefest Tromsø Scenekunstfestival og Tromsø filmklubb.

Medlemskap og billetter til filmklubben kjøpes i døra før hver forestilling.


Tidligere visninger:

  • onsdag 25.04.18 Kl. 21:00