DET LEVENDE SLOTTET

DET LEVENDE SLOTTET

Regi:
Hayao Miyazaki
Lengde:
2t
År:
2004
Originaltittel:
Hauru no Ugoku Shiro / Howl’s Moving Castle
Medvirkende:
Norske stemmer: Benedikte Kruse, Inger Teien, Håvard Bakke, Aksel Hennie, Bente Børsum, Martin Lange, Kirsti Grundvig, m.fl.
Land:
Japan
Språk:
Norsk tale
Aldersgrense:
6 år
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

Superspektakulært tegnefilmeventyr med trollmenn, krig og kjærlighet!

Piken Sofie blir forhekset til en gammel kvinne og virvles inn i et vidunderlig og spektakulært eventyr med en ung, kjekk trollmann, en tykk heks, en ilddemon, en kortpustet hund, en brutal krig, litt kjærlighet og sist, men ikke minst et omstreifende, levende slott!

Akkurat som Harry Potter-fenomenet begeistrer både yngre og eldre, inntar nå japanske Hayao Miyazakis filmer en lignende posisjon på animasjonssiden, når det gjelder magiske filmer som appellerer like sterkt til barn og voksne.

Hans nye film, DET LEVENDE SLOTTET, er basert på Howl’s Moving Castle, en ungdomsroman av Diana Wynne-Jones. Miyazakis viltvoksende skaperkraft har imidlertid omstøpt kilderomanen til hans eget uforlignelige univers.

Som vanlig hos Miyazaki, er DET LEVENDE SLOTTET så tettpakket og fullt av idéer at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne i sin beskrivelse. Den starter i all fall med den unge piken Sofie, en beskjeden hattemaker i en idyllisk liten by på 1800-tallet, hvor det meste er dampdrevet.

Landet hun bor i er på randen av krig med en fremmed makt, og stolte militærparader tiljubles av patriotiske menneskemengder. Som så ofte hos Miyazaki er en jordnær og realistisk setting koblet med en verden boblende av fantasi. Sofie blir nemlig forhekset av en farlig heks og forvandles til en eldgammel kvinne.

Tidligere visninger:

  • lørdag 20.02.21 Kl. 12:00