Den tynne røde linjen

Den tynne røde linjen

Regi:
Terrence Malick
Lengde:
170
År:
1998
Originaltittel:
THE THIN RED LINE
Medvirkende:
Sean Penn, Adrien Brody, James Caviezel, Ben Chaplin, Nick Nolte
Land:
USA
Språk:
Engelsk, utekstet

Den tynne røde linjen var Malicks første film etter en tyve års pause. I kontrakten spesifiserte Malick at det ikke skulle vises noen nye bilder av ham noe sted. Han både skrev og regisserte filmen. Den ble godt mottatt av kritikerne, selv om noen mente at den burde vært mer fokusert.

Vi møter en fiktiv gruppe amerikanske soldater

under Andre verdenskrig, C-kompaniet, som kjemper ved Guadalcanal (en av Salomonøyene

i Stillehavet. Red. anm.). Japanerne seiret stort tidlig i krigen, og var i gang med å bygge en flystripe på øya. Fra den kunne de true Australia, og dette tvang USA til et amfibisk angrep, på tross av at de ikke var helt klare for det. Amerikanerne overtok basen, men kampene for å beholde kontrollen over øya var blant de viktigste i Stillehavet. Det tok et halvt år før japanerne trakk seg tilbake.

Krigsscenene er godt filmet og intense, men fokuset i filmen er allikevel ikke så mye på selve kampen. Vi blir godt kjent med de ulike hovedpersonene, og ser kampene fra deres synspunkt. Blant disse har vi en krigslei sersjant, en ærgjerrig oberstløytnant, og en menig som ikke vil være der i det hele tatt. Vi får en sterk skildring av ulike skjebner, og hva krig kan føre til.

Tidligere visninger:

  • lørdag 03.09.11 Kl. 15:00