Den store Lebowski Se trailer

Den store Lebowski

Lengde:
1t 57m
År:
1998
Originaltittel:
The Big Lebowski
Manus:
Ethan Coen & Joel Coen
Medvirkende:
Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi
Foto:
Roger Deakins
Musikk:
Carter Burwell
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

“It takes guys as simple as the Dude and Walter to make a story this complicated... and they'd really rather be bowling”

Jeff Bridges gjør en legendarisk rolle som The Dude, en gammel hippie som bedriver sin arbeidsledige tilværelse med å spille bowling, drikke white russian og røyke gress.

En dag dukker to torpedoer opp på døra hans. De har forvekslet «The Dude» Lebowski med en millionær med samme etternavn. De prøver å presse ham for penger og pisser på teppet hans. Og det som bandt rommet så godt sammen! Dermed begynner jakten på et nytt teppe, selvsagt etterfulgt av en hel haug med merkelige intriger.

The Big Lebowski er en bunnsolid film med kvalitet i alle ledd, som for mange har blitt en klassiker som kan ses om igjen flere ganger.

Anna Sollied Møller

Trivia: Filmen The Big Lebowski har en egen festival, og en egen religion som hevder å ha nærmere en halv million ordinerte prester. Lær mer på http://dudeism.com/

Dette er filmklubbens første visning for semesteret, som innebærer at den er gratis og åpen for alle! Det blir mulighet til å kjøpe medlemskap for høsten for de som ønsker det.

Arr: Tromsø Filmklubb


Tidligere visninger:

  • onsdag 23.08.17 Kl. 21:00