Den norske fredsfilmprisen: Mannen mot strømmen Se trailer

Den norske fredsfilmprisen: Mannen mot strømmen

Regi:
Mohammad Rasoulof
Lengde:
1t 58m
År:
2017
Originaltittel:
Lerd
Medvirkende:
Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Misagh Zare, Zeinab Shabani, Zhila Shahi
Land:
Iran
Språk:
Persisk og farsi tale, norsk tekst

Et kritikerrost, kompromissløst drama fra en av Irans mest frittalende regissører

I anledning av tildelingen av den årlige Nobels fredspris viser norske fredsfilmprisen (NoPFA) årets prisvinner A MAN OF INTEGRITY. NoPFAs styreleder Erik Lundestad skal introdusere filmen.

Idealisten Reza flytter på landet med sin kone og sønn, i håp om å leve et friere og mer uavhengig liv. Men heller ikke her unnslipper han korrupsjonen som gjennomsyrer det iranske samfunnet. «Selskapet» styrer det meste i lokalsamfunnet, og det godtas slett ikke at Reza nekter å danse etter deres pipe. Reza gjør det som står i hans makt for å beskytte sin familie og sine rettigheter, men til hvilken pris?

MANNEN MOT STRØMMEN føyer seg formmessig fint inn i den moderne realistiske filmtradisjonen fra Iran. Men der hvor hans iranske kollegaer gjerne nøyer seg med å antyde, kommer Mohammad Rasoulof med en åpen og direkte systemkritikk. Dette har medført at hans filmer ikke har blitt vist i hjemlandet.

MANNEN MOT STRØMMEN fikk prisen for beste film i programmet Un Certain Regard i Cannes i fjor. Regissør Mohammad Rasoulof er med sine samfunnskritiske filmer kommet på kant med iranske myndigheter og er i likhet med sin venn Jafar Panahi (TAXI TEHERAN) for tiden nektet utreise fra Iran.

Filmen vises i samarbeid med Senter for fredsstudier (CPS) ved UiT.

Tidligere visninger:

  • mandag 10.12.18 Kl. 15:00