DELTAGJENGEN

DELTAGJENGEN

Regi:
John Landis
Lengde:
1t 49 min
År:
1978
Medvirkende:
John Belushi, Karen Allen, Tom Hulce, Stephen Furst, Mark Metcalf
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Toga, toga, toga, toga, toga, TOGA, TOGA, TOOOGGAA!

Dette er filmen som startet bølgen av smakløse rølpekomedier som fosset frem i USA på 80-tallet. Handlingen er lagt til et universitet i USA på starten av 1960-tallet der to rivaliserende studentgrupper er i konstant kamp. Omega Theta Pi er det mest prestisjefylte og elitepregede studentbrorskapet på campus. Delta Tau Chi, derimot, er en brokete forsamling som liker å feste og lage bråk, og i spissen for denne gjengen finner vi Bluto (John Belushi). Til slutt får rektor nok av denne antiautoritære og anarkistiske gjengen, og truer med å kaste dem ut.

Regi er ved John Landis (The Blues Brothers, Rollebyttet), og blant skuespillerne finner vi John Belushi, Kevin Bacon og Donald Sutherland som storkoser seg i rollen som hasjrøykende humaniora-professor.

Her er det grensesprengende og rå humor som sitter i høysetet, ikke plott eller karakterutvikling. Deltagjengen har ett mål for øye, og det er å få deg til å le. Og med sin samling av noen av de aller største amerikanske komikerne fra 70- og 80-tallet greier de det. John Belushi har en herlig energi, et naturlig talent for humor og en mimikk som sitter. Det er med god grunn at Filmpolitiet kåret Deltagjengen til den beste partyfilmen gjennom tidene!

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • søndag 21.11.21 Kl. 18:00