Ruben Östlund: De ufrivillige Se trailer

Ruben Östlund: De ufrivillige

Regi:
Ruben Östlund
Lengde:
1t 38m
År:
2008
Originaltittel:
De ofrivillga
Medvirkende:
Villmar Björkman, Maria Lundqvist, Henrik Vikman, Linnea Cart-Lamy, Sara Eriksson, Cecilia Milocco
Land:
Sverige
Språk:
Svensk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Ruben Östlund

Tilværelsens uutholdelige kompleksitet.

En bitter bussjåfør nekter å kjøre videre før passasjeren som har ødelagt en gardinstang på bussens toalett innrømmer sin skyld. Et fyrverkeri sprenger i ansiktet på en mann under et stort familieselskap, men han velger å fortsette festen som om ingenting har hendt. To tenåringsjenter drikker seg fulle og legger ut bilder av seg selv på nettet. En kameratgjengs gjenforening på hyttetur blir ubehagelig når en av gutta går over streken. På en barneskole gjennomfører en ung lærerinne et eksperiment om gruppepress med sin klasse, men havner selv i et dilemma hvor hun må gjøre et valg om å stå alene eller følge alle andre. 

De ufrivillige
vever sammen disse separate fortellingene. Filmen er fantastisk morsom, men har en sårhet som gjør at latteren ofte setter seg fast i halsen. Den viser situasjoner mennesker ufrivillig havner i, nådeløst observert med en sans for humor som minner om både "The Office" og Roy Andersson.

Filmvisningene er del av vår Ruben Östlund-serie i desember. Vi viser alle Östlunds spillefilmer, inkludert hans siste film - gullpalmevinneren The Square. Filmserien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Tidligere visninger:

  • fredag 01.12.17 Kl. 18:30
  • lørdag 02.12.17 Kl. 18:30