THE UNTOUCHABLES

THE UNTOUCHABLES

Regi:
Brian De Palma
Lengde:
1t 59m
År:
1987
Originaltittel:
The Untouchables
Manus:
David Mamet (Basert på boken av Eliot Ness & Oscar Fraley)
Medvirkende:
Kevin Costner, Sean Connery, Charles Martin Smith, Andy Garcia, Robert De Niro
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Park Circus

Den ultimate og klassiske gangsterfilmen fra Brian De Palma.

Eliot Ness, spesialagent fra finansdepartementet blir sendt til Chicago der alkoholforbudslovene på 1920-tallet skapte et godt grunnlag for organisert kriminalitet, der i byen dominert av den karismatiske erkegangsteren Al Capone. Han kontrollerte byen og hadde de fleste opp til borgermesteren på sin bestikkelsesliste. På grunn av utbredt korrupsjon i politiet mislykkes Ness i første omgang. Møtet med den eldre politimannen Malone skaper ny dynamikk og sammen bygger de opp en liten gruppe "ubestikkelige", som utfordrer Capone med hans egne voldelige midler.

DE UBESTIKKELIGE, eller The Untouchables står fortsatt som en av 80-tallets aller beste filmer og er et høydepunkt på cv-en til alle involverte, inkludert regissør Brian De Palma. Den har også et ensemble av de sjeldne foran kamera, med både Kevin Costner og Robert De Niro i storform - samt en scenestjelende Sean Connery som mottok sin første og eneste Oscarnominasjon og pris for sin herlige rolletolkning av politimannen Malone.

Brian De Palma fyller 80 år 11. september 2020 og Verdensteatret hyller mesterregissøren med et retrospektiv på seks av hans filmer denne måneden.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • søndag 06.09.20 Kl. 20:15