De syv uovervinnelige

De syv uovervinnelige

Regi:
John Sturges
Lengde:
2t 8m
År:
1960
Originaltittel:
The Magnificent Seven
Medvirkende:
Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen, Horst Buchholz, Charles Bronson
Land:
USA, Filippinene
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

They were seven - and they fought like seven hundred!

Et av høstens store temaer i filmklubben er adapsjoner, versjoner, remixer, reboots, remakes, og hvordan man nå kan definere en ny utgave av noe. De syv uovervinnelige er en western fra 1960, basert på Akira Kurosawas De syv samuraier, som vi også viser dette semesteret.

Der Kurosawas film er satt til føydaltidens Japan, finner vi westernutgaven i det såkalte ville vesten, en gang etter borgerkrigen, men før år 1900. En fattig landsby blir raidet og ranet jevnlig av banditter. Til slutt sparer de sammen penger og leier syv revolvermenn, under ledelse av Chris (Yul Brunner).

Filmen var en suksess da den kom ut, men fikk ikke overveldende kritikker. Med tiden har den imidlertid fått status som en klassiker innen sjangeren, kanskje også fordi så mange av skuespillerne i filmen fikk stjernestatus. Akira Kurosawa var selv fornøyd med filmen og overrakte John Sturges et sverd i gave.

Elmer Bernstein sto bak filmmusikken, som er nesten like kjent som selve filmen.

Trivia: Kurosawa skulle få oppleve flere ganger at filmene hans ble laget på nytt; hans Livvakten (Yojimbo) ble senere til For en neve dollar uten at Kurosawa ble kreditert, og enda en gang i 1996 med mafia-filmen Last Man Standing.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap kjøpes i døra.

Tidligere visninger:

  • lørdag 09.11.19 Kl. 15:00