Dårlig oppdragelse Se trailer

Dårlig oppdragelse

Regi:
Pedro Almodóvar
Lengde:
1 time, 46 min.
År:
2004
Originaltittel:
La Mala educación
Manus:
Pedro Almodóvar
Medvirkende:
Gael Garcìa Bernal, Fele Martìnez, Daniel Gimenez Cacho, Francisco Maestre
Foto:
José Luis Alcaine
Musikk:
Alberto Iglesias
Land:
Spania
Språk:
Spansk (norsk tekst)
Tilhører tema:
No Siesta Fiesta!

Vi viser Almodòvars storfilm fra 2004 i anledning No Siesta Fiesta festivalen.

Filmregissøren Enrique Goded får besøk av en mann som hevder å være skolekameraten Ignacio. Barndomsvennens novelle om skyggesidene ved skoletiden utløser et skred av minner for Enrique. Men får han høre sannheten?

Madrid, 1980. Enrique Goded sitter og blar i tabloidaviser for å bli inspirert til å lage sin neste film da en ung mann kommer på besøk. Han presenterer seg som skolekameraten Ignacio. De to har ikke sett hverandre siden de var gode venner på en kostskole i 60-årene. Enrique kjenner ikke igjen Ignacio, men blir opptatt av novellen han har tatt med. "Besøket" er en diktet historie om forbudt kjærlighet og overgrep ved kostskolen. Novellen forteller også at den senere rusmisbrukeren og transvestitten Ignacio oppsøkte overgriperen, fader Manolo, i 1977 for å drive pengeutpressing.

Enriques regiblikk ser at historien roper etter å bli filmet. Samtidig er han urolig. Noe ved Ignacio, som nå kaller seg Angel, stemmer ikke. Enrique vil finne ut mer. Han blir viklet inn i en historie som avdekker, tilslører, fortier og bekjenner. Det er en historie der fortiden har avgjørende makt over nåtiden.

Janne Bjerkan fra No Siesta Fiesta - Tromsø Latinfestival vil holde innledning før visningen.

Tidligere visninger:

  • fredag 11.09.15 Kl. 18:00