DANSK FILMUKE: ONKEL Se trailer

DANSK FILMUKE: ONKEL

Regi:
Frelle Petersen
Lengde:
1t 46min
År:
2019
Medvirkende:
Jette Søndergaard, Peter H. Tygesen, Ole Caspersen, Tue Frisk Petersen
Land:
Danmark
Språk:
Dansk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Tilhører tema:
Dansk filmuke

På en liten gård lengst sør i Danmark bor 27 år gamle Kris og hennes onkel. Det er onkelens gård, men han er delvis ufør. Uten Kris vil ikke onkelen kunne fortsette driften. De har et nært forhold og stor forståelse for hverandre, men tilbringer mesteparten av hverdagen i taushet.

Når Kris redder en kalv som holder på å dø under fødselen, vekkes hennes gamle drøm om å bli veterinær. Hun utvikler et vennskap med den snakkesalige dyrlegen Johannes og oppdager langsomt et liv utenfor gården. Hun møter også Mike, en ung mann som synger i kirkekoret og som viser interesse for henne. Kris blir stilt overfor et vanskelig dilemma. Skal hun bli på gården eller følge drømmen?

Filmen vises i samarbeid med Foreningen Norden under Dansk filmuke på Verdensteatret. Innledning ved Sveinung Wålengen, leder ved Verdensteatret.

Bakgrunnen for Dansk filmuke er ønsket om å fremme opplysning og interesse hos Tromsø-befolkningen for vårt naboland i Norden. Foreningen Norden vil bidra til å øke kunnskapen om dansk historie, dansk hverdagsliv, dansk kultur og utfordringer i dansk realpolitikk - en av hovedmålsettingene for foreningen. Det har tidligere blitt arrangert Finsk og Islandsk filmuke på Verdensteatret.

Tidligere visninger:

  • søndag 10.10.21 Kl. 17:00