DANSK FILMUKE: FLAMMEN OG CITRONEN

DANSK FILMUKE: FLAMMEN OG CITRONEN

Regi:
Ole Christian Madsen
Lengde:
2t 10 min
År:
2008
Medvirkende:
Thure Lindhardt, Mads Mikkelsen, Stine Stengade
Land:
Danmark
Språk:
Dansk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Dansk filmuke

En mesterlig og medrivende krigsfilm.

Flammen og citronen innledes i 1944, og vi møter Bent Faurschou-Hviid (Thure Lindhart) og Jørgen Haagen Scmith (Mads Mikkelsen), to alvorstyngede menn i København. De kalles Flammen og Citronen, og er to av motstandsbevegelsens beste mordere.

Deres jobb er å drepe dansker som jobber for tyskerne. De får oppdrag fra London via sin lokale sjef, og utfører dem med iskald presisjon. Men grensen mellom helt og forræder er ofte uklar, og både Flammen og Citronen får erfare at det ikke er enkelt å se forskjellen mellom venn og fiende.

Filmen vises i samarbeid med Foreningen Norden under Dansk filmuke på Verdensteatret. Innledning ved Kurt Henrik Dalmo, Ph.d. i humaniora og samfunnsvitenskap ved UiT - Norges arktiske universitet.

Bakgrunnen for Dansk filmuke er ønsket om å fremme opplysning og interesse hos Tromsø-befolkningen for vårt naboland i Norden. Foreningen Norden vil bidra til å øke kunnskapen om dansk historie, dansk hverdagsliv, dansk kultur og utfordringer i dansk realpolitikk - en av hovedmålsettingene for foreningen. Det har tidligere blitt arrangert Finsk og Islandsk filmuke på Verdensteatret.

Tidligere visninger:

  • søndag 10.10.21 Kl. 19:30