Crossing the Bridge

Crossing the Bridge

Regi:
Faith Adkin
Lengde:
1t 30m
År:
2005
Originaltittel:
Crossing the Bridge
Medvirkende:
Alexander Hacke, Baba Zula m.fl
Land:
Tyrkia, Tyskland
Språk:
Engelsk Undertekst
Distribusjon:
NFK
Tilhører tema:
Musikkfilm, Tromsø Filmklubb

I CROSSING THE BRIDGE har regissør Fatih Akin – født i Tyskland av tyrkiske foreldre – tatt med seg den tyske musikeren Alexander Hacke (bassist i Einsturzende Neubaten) til en musikalsk reise i Istanbul. Istanbul ligger i skjæringspunktet mellom øst og vest, både kulturelt og geografisk, og i en slags moderne dannelsesreise sveiper Hacke og Akin innom mange av de utallige musikalske stilretningene som eksisterer i dagens Tyrkia.

Fra bandet Baba Zula (som kaller musikken sin for ”oriental dub”) til unge rappere, gamle kurdiske sangere, sigøynerband, elektronika og arabisk pop, dypdykker Crossing the Brigde i Istanbuls kulturelle smeltedigel.

Musikerne i filmen er for det meste ukjente her på berget (med mindre man er av tyrkisk opprinnelse eller er mer enn alminnelig opptatt av den tyrkiske musikkscenen), men artister som supergitaristen Erkin Koray eller den kurdiske balladesyngersken Aynur tåler sammenligning med det meste i sine sjangrer, selv om man i utgangspunktet ikke skulle ha den helt store interessen for ”east-meet-west”-musikk. CROSSING THE BRIDGE er en slags tyrkisk variant av BUENA VISTA SOCIAL CLUB (som vi også viser i høst), men med større musikalsk spennvidde i en ekstremt levende og uforutsigbar verdenby.

- Ronny Bratten

Tidligere visninger:

  • onsdag 08.09.10 Kl. 19:00
  • onsdag 15.09.10 Kl. 19:00