CRAFT & ENCODE ved UiT presenterer: Her Se trailer

CRAFT & ENCODE ved UiT presenterer: Her

Regi:
Spike Jonze
Lengde:
2t 6min
År:
2013
Manus:
Spike Jonze
Medvirkende:
Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Olivia Wilde, Amy Adams, Rooney Mara
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
Park Circus

I samarbeid med forskningsgruppen CRAFT og nettverket ENCODE ved Universitetet i Tromsø inviterer vi til en spesialvisning av Spike Jonze sin originale og tankevekkende science-fiction-romanse, med en strålende Joaquin Phoenix i hovedrollen.

Fra den underfundige hjernen til filmskaperen Spike Jonze, kommer den romantiske dramafilmen "Her" - en helt spesiell og original kjærlighetshistorie. Handlingen finner sted i Los Angeles i nær fremtid, hvor hovedpersonen, Theodore, lever av å skrive rørende, personlige brev for folk som ikke har tid eller lyst til å skrive dem selv. Selv har han dyp hjertesorg etter slutten på et langt forhold. Han kommer først ut av skallet igjen når han stifter bekjentskap med det nye, avanserte dataoperativsystemet "Samantha".

"Samantha" er et intuitivt og selvstendig dataprogram, som kommuniserer med Theodore via en livlig, kvinnelig stemme. Hun er både følsom og morsom, og etter hvert som hun lærer mer og mer om livet, vokser vennskapet deres til kjærlighet. De vil aldri kunne være intime med hverandre. Men behøver det å bety at de ikke kan elske hverandre?

Innledning ved Cornel Borit, UiT.

Om CRAFT/ENCODE-filmserien ved Verdensteatret:

Som et formidlings- og rekrutteringstiltak presenterer forskningsgruppen CRAFT og nettverket ENCODE ved Universitetet i Tromsø i år en egen filmserie ved Cinemateket. Med bakgrunn i pågående og planlagte forskningsprosjekter viser vi en rekke filmer som tar opp temaer som autonome teknologier, automatisering, kunstig intelligens og forholdet mellom menneske og maskin. Hver visning innledes av en forsker assosiert med CRAFT/ENCODE.

For medlemmer i CRAFT/ENCODE og studenter i Medie- og dokumentasjonsvitenskap er inngangen gratis.

Les mer om forskningsgruppene her: CRAFT og ENCODE

Tidligere visninger:

  • onsdag 24.05.23 Kl. 18:00