COONSKIN Se trailer

COONSKIN

Regi:
Ralph Bakshi
Lengde:
1t 40m
År:
1975
Medvirkende:
Philip Michael Thomas, Barry White, Charles Gordone, Scatman Crothers, Danny Rees
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, utekstet
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

COONSKIN ble opprinnelig produsert under titlene Harlem Nights og Coonskin No More… Filmen skapte mye kontrovers før den ble sluppet på kino, blant annet ble den stemplet som rasistisk av borgerrettighetsorganisasjonen the Congress of Racial Equality.

COONSKIN handler om en afroamerikansk kanin, rev og bjørn som flytter fra sørstatene til Harlem. Der hevder de seg i den organiserte kriminaliteten, men på veien til toppen møter de motstand fra korrupt og rasistisk politi, svindlere og Mafiaen. Filmen fortelles av en fange på rømmen til en annen, og skifter mellom skuespillere og animasjon på en måte som minner om Disneys Song of the South. Bakshi kombinerer en rekke ulike stiler, både når det gjelder animasjon, filmteknikk og historiefortelling. COONSKIN gjør bruk av overdrevne rasistiske stereotyper for å latterliggjøre disse, og mange afro-amerikanske kunstnere, inkludert graffitikunstnere, jobbet med filmen.

COONSKIN ble opprinnelig produsert under titlene Harlem Nights og Coonskin No More… Filmen skapte mye kontrovers før den ble sluppet på kino, blant annet ble den stemplet som rasistisk av borgerrettighetsorganisasjonen the Congress of Racial Equality. Når den først ble sluppet ble den bare delvis distribuert og den mottok blandede anmeldelser. Senere, under titlene Bustin´ out og Street Fight, har COONSKIN blitt revurdert. En anmeldelse i New York Times utnevnte den til Ralph Bakshis mesterverk, og regissøren selv mener at det er hans beste film.

 Vi i filmklubben gleder oss til å vise denne filmen som kanskje er Bakshis mest spennende, både når det kommer til konseptet bak, og det visuelle.

Anna Sollied Møller

NB! Filmen vises uten undertekster!

Trivia: når regissør Ralph Bakshi gjorde research til filmen, dro han rundt i Harlem med en kassettopptaker og spurte forskjellige personer ”What´s it like being black in America?”

Medlemskap og billetter til filmklubbens visninger kjøpes i døra.

 


Tidligere visninger:

  • onsdag 19.10.16 Kl. 21:00