Insomnia Festival: Conny Plank - The Potential of Noise

Insomnia Festival: Conny Plank - The Potential of Noise

Regi:
Reto Caduff, Stephan Plank
Lengde:
1t 32m
År:
2017
Land:
Tyskland
Språk:
Engelsk / Tysk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Insomnia 2018

Insomnia presenterer filmen om Conny Plank, en av musikkindustriens mest legendariske produsenter.

På 70- og 80-tallet sto artister som Kraftwerk, David Bowie, Brian Eno og Eurythmics i kø for å spille inn musikk i Conny Planks studio, på en gård utenfor Køln i Tyskland.

Conny Plank var en av de mest innovative lydteknikerne i bransjen, som produserte plater som fortsatt står som milepæler i musikkhistorien. Han ble en egen institusjon i lyd og musikk, og som produsent, tekniker og musiker var han involvert i alle sjangere, fra progressiv rock, avant-garde, elektronika og krautrock.

Plank døde kun 47 år gammel og etterlot seg en kone, skuespillerinnen Christa Fast, og en 13 år gammel sønn: Stephan. Nå, tjue år senere, er Stephan ute etter å finne ut mer om faren sin, og drar på en reise gjennom musikkhistorien som bringer ham over hele verden. Resultatet er en film som gir et uvanlig nært og intimt portrett av en kunstner, samt artistene som jobbet med Conny Plank og de mange musikalske sporene han etterlot seg.

Filmvisningen er en del av Insomniafestivalen.

Billetter kr. 110 (ordinær) / kr. 85 (medlem Cinemateket).

Har du festivalarmbånd fra Insomnia får du gratis inngang! Alt du trenger å gjøre er å vise armbåndet til billettselgeren i kafeen, så får du fribillett.

Tidligere visninger:

  • fredag 26.10.18 Kl. 18:00