Cocks & Crosses - Musikken som ikke ville dø Se trailer

Cocks & Crosses - Musikken som ikke ville dø

Regi:
André Løyning
Lengde:
1 time
År:
2016
Manus:
André Løyning
Medvirkende:
Kjetil Nernes, Karin Park
Foto:
André Løyning
Musikk:
Kristoffer Lo
Land:
Norge
Språk:
Norsk / Engelsk (norske undertekster)
Tilhører tema:
Musikk på kino

Den rykende ferske dokumentaren om Årabrot og frontfigur Kjetil Nernes presenteres i Tromsø, med regissør André Løyning og Nernes til stede.

Etter ti år som et kritikerrost og grensesprengende rockeband hadde Årabrot fått Spellemannspris, overlevd turneer, interne oppgjør og en rekke oppbrudd. Vokalist og låtskriver Kjetil Nernes har søkt ro i den lille bygda Djura i svenske Dalarna, men får en dramatisk beskjed om at han har fått aggressiv strupekreft og kort tid igjen å leve. Legen anbefaler Nernes å ta det med ro og tilbringe tid med sine nærmeste. Istedet drar han på turné.

I dokumentaren «Cocks & Crosses - Musikken som ikke ville dø», har regissør André Løyning fulgt Årabrots vokalist siden vinteren 2014. Bandet Årabrot kommer fra Haugesund og har lånt navnet fra den lokale søppelplassen. Filmen følger ham gjennom i musikken og hverdagen.

«Cocks & Crosses - Musikken som ikke ville dø» hadde premiere på Den norske filmfestivalen i 2016. Regissør André Løyning har vært journalist siden 2006. Gjennom bloggen Saftflaske har han siden 2009 fordypet seg i intervjuteknikk og portrettering. Dette er hans debutfilm.

Sagt om filmen:

«Løyning lar kameraet gli naturlig inn i situasjonene, som en gjest uten begrensninger, eller som en journalist med et bevisst forhold til sine kilder. På samme vis følger han Nernes, Park og resten av bandet til Chicago, ut på veien og inn i utslåtte rockeklubber i USAs utkantmetropoler. Det kan minne om den tilforlatelige tilnærmelsen Jonathan Demme hadde til Neil Young i «Journeys», eller Jim Jarmusch i måten han - med unntak av hovedpersonen – i sine dokumentarer unngår snakkende hoder og intervjuer med folk som på død og liv skal analysere det hele i senk.»

Mode Steinkjer, Dagsavisen 18. august 2016


«Bevegende, lun og ikke minst morsom, er også filmen om Kjetil Nernes. I «Cocks & Crosses» får vi innblikk i hvordan det er å ha skapt seg et kompromissløst liv som marginal, men innflytelsesrik rockekunstner.»

Roar Eskild Jacobsen, Haugesunds avis 26. august 2016


Regissør André Løyning og Kjetil Nernes fra Årabrot vil være til stede og presentere filmen, og det vil bli en Q & A med publikum etter visningen.

Etter forestillingen, kl. 21.00 spiller Årabrot konsert på Studentsamfunnet Driv! Les mer om konserten og kjøp billetter her!

Når konserten på Driv er ferdig er det Årabrot Afterparty på Verdensteatret kafé - med gratis inngang. Her vil regissør André Løyning være DJ - muligens med en gjest eller to!

Dette blir en storartet kveld - billetter er i salg nå!

Tidligere visninger:

  • lørdag 22.10.16 Kl. 19:00