CLUELESS

CLUELESS

Regi:
Amy Heckerling
Lengde:
1t 37m
År:
1995
Medvirkende:
Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Aldersgrense:
7 år

En av verdens mest kjente og kjære tenårinsgfilmer fra 90-tallet.

Popkulturfenomenet CLUELESS er skrevet og regissert av Amy ­Heckerling. 90-tallet er i vinden for tida, og med sine mange ikoniske sitat og uforglemmelige antrekk er filmen stadig populær, selv blant tenåringer som ikke engang var født da den kom. CLUELESS er løst basert på Jane Austins litterære klassiker Emma og sentrerer rundt livene til en gruppe med rike tenåringer i Beverly Hills. Filmen ble en stor suksess da den kom ble etterfulgt av en TV-serie med samme navn i 1996. I 2018 ble musikalen Clueless: The Musical satt opp i New York og det ryktes at en ny TV-serie basert på filmen er i planleggingsfasen.

CLUELESS markerte begynnelsen av en ny æra innen ungdomsfilm med sin sukkersøte satire, tåpelige, men elskverdige karakterer og sitt inkluderende portrett av hvordan det er å gå på videregående, og har inspirert mange filmer og TV-serier siden, blant annet Mean Girls og Glee.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb og medlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider. Denne filmvisningen er gratis for de under 26 år.

Tidligere visninger:

  • onsdag 14.10.20 Kl. 21:00