CLUE - MORDET ER FRITT

CLUE - MORDET ER FRITT

Regi:
Jonathan Lynn
Lengde:
1t 37 min
År:
1985
Medvirkende:
Eileen Brennan, Tim Curry, Madeline Kahn, Christopher Lloyd, Michael McKean
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Mrs. Peacock: «Everything all right?».
Colonel Mustard: «Yep. Two corpses. Everything’s fine.»

Seks gjester blir invitert til en mystisk, øde herregård av en like mystisk herremann ved navn Mr. Boddy. Når verten plutselig blir drept, må gjestene samarbeide med tjenerne for å finne morderen blant dem. Det skal vise seg som en vanskelig oppgave når flere lik dukker opp!

Clue er en hysterisk komedie som parodierer det kjente brettspillet Clue (også kjent som Cluedo). Med mange tvister og vrier tar filmen deg gjennom alle de kjente virkemidlene og klisjéer som følger med mordmysterie-sjangeren. Ikke nok med det, man får også gleden av å oppleve Tim Curry som butleren Wadsworth, som prøver sitt aller beste på å holde fasaden oppe, mens han prøve å ikke bli drept selv. Flere kjente fjes er med som Christopher Lloyd, Martin Mull, Lesley Ann Warren, Michael McKean og Eileen Brennan for å nevne noen. Forbered deg på latter og forvirrende mysterier i brettspillets sanne ånd!

Filmen kom ut i 1985 og fikk variert kritikk, men etter som årene gikk fikk Clue et velfortjent kultfilm-stempel. Med mange finurlige detaljer og meta-grep er dette en film man kan ha glede av å se flere ganger. Det ble skutt tre forskjellige slutter til filmen, og vi kommer til å vise en tilfeldig utvalgt slutt – noe som også var hensikten da den opprinnelig ble vist på kino i 1985. Dette er absolutt en film å få med seg om man «samler» på klassiske kultfilmer.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 03.11.21 Kl. 21:00