CLIMAX Se trailer

CLIMAX

Regi:
Gaspar Noé
Lengde:
1t 35m
År:
2018
Medvirkende:
Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub
Land:
Frankrike, USA, Belgia
Språk:
Engelsk / Fransk (norsk tekst)
Distribusjon:
Another World Entertainment
Tilhører tema:
Månedens film

"CLIMAX inviterer deg til årets villeste filmfest. Se den på det største lerretet du kan finne." - Montages

På midten av 90-tallet samles tjue dansere i en treningscamp på en nedlagt kostskole midt ute i skogen. Etter endt trening møtes de rundt en stor bolle sangria. Snart tar stemningen en uventet vending og ettersom natten kommer frem, tar vanviddet til. Det går hurtig opp for dem at de er blitt dopa ned. Mens noen er i paradis, utvikler natten seg til et helvete for de fleste andre.

CLIMAX, som er basert på virkelige hendelser, kan best beskrives som en kompromissløs og visuelt utfordrende skildring av Sodoma og Gomorra. Filmen er regissert av den argentinskfødte regissøren Gaspar Noé, som er kjent og beryktet for sin innovative, provoserende, grenseoverskridende og hardtslående stil.

Noé debuterte i 1998 med thrilleren I Stand Alone, men slo igjennom internasjonalt med den banebrytende Irreversible i 2002, som med sin nytenkende oppbygning (historien er fortalt omvendt kronologisk) og urovekkende voldtektsscene, printet seg inn på netthinnene hos kinopublikummet og i hjertene på anmelderne. Siden fulgte den psykedeliske Enter the Void, innen han i 2015 regisserte erotiske Love.

CLIMAX har vært vist på mange festivaler, deriblant TIFF, og har høstet store priser – under filmfestivalen i Cannes ble den belønnet med ”Directors Fortnight”- prisen.

Merk: filmen inneholder flere meget sterke scener.

Tidligere visninger:

  • fredag 08.02.19 Kl. 20:30
  • søndag 10.02.19 Kl. 20:30
  • tirsdag 12.02.19 Kl. 20:15
  • søndag 17.02.19 Kl. 17:00
  • mandag 18.02.19 Kl. 20:15