CLÉO FRA 5 TIL 7 Se trailer

CLÉO FRA 5 TIL 7

Regi:
Agnès Varda
Lengde:
1t 30m
År:
1962
Originaltittel:
Cléo de 5 à 7
Medvirkende:
Corinne Marchand, Antoine Bourseiller, Dorothée Blank, Michel Legrand, Anna Karina, Jean-Luc Godard
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk tale, engelsk tekst
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

To timer med Cléo i Paris

Med CLÉO FRA 5 TIL 7 viser Agnès Varda til fulle at hun har den nye, franske filmbølgens forfriskende energi i blodet. Filmen er nydelig fotografert i svart/hvitt, har en lekenhet i klipp og rytme, og en musikk av Michel Legrand som integreres perfekt i filmens handling. Vi møter sangeren Cléo i Paris, og følger henne de to timene – fra 5 til 7 – det tar før hun får resultatet fra en legesjekk.

Cléo tror hun har kreft og frykter at hun ikke har lenge igjen å leve. Vi ser henne gjøre forsøk på å synge noen av sangene sine, men hun kan ikke konsentrere seg. Hun treffer en tilfeldig forbipasserende soldat som skal reise i krigen i Algerie neste dag, noe som får henne til å se ting i et nytt perspektiv.

Agnès Varda har sammen med fotograf Jean Rabier, komponist Legrand og hovedrolleinnehaver Corinne Marchand skapt en tett og troverdig atmosfære rundt en urolig sjels bekymringer omkring liv og død. Filmen fanger opp den rastløse stemningen i en samtid preget av både eksistensiell og politisk desperasjon.

Tidligere visninger:

  • torsdag 02.11.17 Kl. 18:30
  • mandag 06.11.17 Kl. 18:30