CITIZEN RUTH [35mm] Se trailer

CITIZEN RUTH [35mm]

Regi:
Alexander Payne
Lengde:
1t 46m
År:
1996
Manus:
Alexander Payne & Jim Taylor
Medvirkende:
Laura Dern, Swoosie Kurtz, Kurtwood Smith, Mary Kay Place, Tippi Hedren, Burt Reynolds
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (tekst TBA)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Den fantastiske debutfilmen til Alexander Payne, regissøren av Sideways og The Holdovers.

Citizen Ruth handler om Ruth Stoops, en kvinne som ingen engang la merke til - før hun ble gravid. Nå vil alle ha en bit av henne. Filmen er en herlig komedie om en kvinne fanget i den ultimate dragkampen: en konflikt mellom ville, støyende, latterlige mennesker som raskt utvikler seg til en mediesirkus.

Citizen Ruth er den første spillefilmen til Alexander Payne. Da filmen hadde premiere på filmfestivalen Sundance i 1996 markerte den starten på en bemerkelsesverdig karriere for regissøren, og medforfatter Jim Taylor. Filmen ble senere vist på flere filmfestivaler og ble en kult-hit på de mindre kinoene i USA.

Alexander Payne presenterer sin nye film The Holdovers på filmfestivalen i Toronto i september. Foto: John-Kristian Dalseth
Alexander Payne presenterer sin nye film The Holdovers på filmfestivalen i Toronto i september. Foto: John-Kristian Dalseth

Payne skulle få sitt kommersielle gjennombrudd med Election (Cinematekets åpningsfilm denne sesongen) og mottok sammen med Taylor sin første Oscarnominasjon for beste manus. De gikk senere hen og vant prisen noen år senere for Sideways, Paynes største kommersielle suksess så langt. Før det sto Payne bak About Schmidt og senere The Descendants (som ga han en ny Oscar for beste manus) og Nebraska. Han er nå aktuell med sin nye film The Holdovers, og vi byr i den anledning på en sjelden mulighet til å se hans herlige debutfilm Citizen Ruth på kino.

Les også: Karsten Meinich, redaktør i filmtidsskriftet Montages har skrevet en strålende omtale av filmen.

Tidligere visninger:

  • søndag 18.02.24 Kl. 20:30
  • lørdag 24.02.24 Kl. 17:30