Cine Marrocos

Cine Marrocos

Regi:
Ricardo Calil
Lengde:
1t 16m
År:
2018
Land:
Brasil
Språk:
Portugisisk, engelsk og fransk tale (engelsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Midt i vår tid

Nytt liv i en gammel brasiliansk kino.

Dette er en film for kinoelskere! I 1954 var den nybygde kinoen Cine Marrocos i sentrum av São Paulo regnet for å være Latin-Amerikas mest fasjonable. 60 år senere står kinoen som et skall, okkupert av hjemløse og fattige. Når Ricardo Calil og hans team tar kontakt møter de 2000 hjemløse fra 17 forskjellige land. De får gjennomslag for å starte et film- og teaterverksted i den gamle kinoen, hvor beboerne får anledning til å øve scenekunst.

Filmer som ble vist i kinoen i 1954 danner underlag. Nye mennesker får sjansen til å fyllene rollene til Harriet Andersson i Gjøglernes aften, Gloria Swanson i Sunset Boulevard og Marlon Brando i Julius Caesar. Alle oppfordres til å tilføre noe av seg selv til rollen, for dette prosjektet handler om hvordan vestlig kinoarv omfortolkes og adapteres til en ny kontekst og til vår tids globale orden.

Dette er første gang Cine Marrocos vises i Norge.

Cine Marrocos er del av serien Midt i vår tid, som ser på de femti årene som har gått siden den europeiske koloniseringen av Afrika be­gynte å kollapse. Vi følger steg og prosesser, inkludert den anti-koloniale frigjørings­bevegelsen i Angola, skildret i Sarah Maldorors film ­Sambizanga. Maldoror døde i fjor, og dedikerte hele sitt liv til å dokumentere den afrikanske politiske kampen mot kolonialisme. I tillegg viser vi White Cube (Renzo Martens) og African Mirror (Mischa Hedinger).

Innledning ved Sveinung Wålengen, leder ved cinemateket.

Tidligere visninger:

  • mandag 08.11.21 Kl. 18:15