Castaway on the Moon

Castaway on the Moon

Regi:
Hae-jun Lee
Lengde:
1t 56m
År:
2009
Originaltittel:
Kimssi pyoryugi
Manus:
Hae-jun Lee
Medvirkende:
Jae-yeong Jeong, Ryeo-won Jeong
Musikk:
Hong-jip Kim
Land:
Sør-Korea
Språk:
Koreansk med norsk tekst
Distribusjon:
Europafilm
Tilhører tema:
Førpremiere, Ukas Film

"Nydelige, elskelige og finurlig rare Castaway On The Moon er en perle. Det er rett og slett lenge siden jeg har blitt så hodestups forelsket i en film som i denne."

Tord Olander, Nordlys

"Original kombinasjon av storslagen kjærlighetshistorie og modernitetskritikk." Erlend Loe, Aftenposten

Kim er lei av jobben, internett, mobiltelefoner og ikke minst - av storbyen. Han har gjeld over hodet, og dama har reist... Han velger å gjøre slutt på det hele ved å hoppe i Han-elven, men ender opp strandet på en øy midt i elveløpet en liten svømmetur unna sivilisasjonen. Desverre kan ikke Kim ikke svømme, han har, i likhet med alle andre storbymennesker, generelt svært slette overlevelsesevner. Det som begynner som en humoristisk skildring av fremmedgjøringen i de overfylte asiatiske storbyene, utvikler seg raskt til en moderne variant av fortellingen om Robinson Crusoe. Kim finner seg etterhvert til rette på den lille øya, hvor alt søppelet og avfallet som flyter inn på stranden blir brukt som mat, klær og husly. Men Kim er ikke så alene som han tror. Fra en leilighet observerer en merkelig jente utkledt som en astronaut alt han foretar seg gjennom et teleskop.

CASTAWAY ON THE MOON er en klassisk kjærlighetshistorie om to ensomme sjeler som finner hverandre i en verden ingen av dem trives i.