CARRIE

CARRIE

Regi:
Brian De Palma
Lengde:
1t 38m
År:
1976
Manus:
Lawrence D. Cohen (Basert på boken av Stephen King)
Medvirkende:
Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt, Betty Buckley, Nancy Allen, John Travolta
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Aldersgrense:
18 år
Distribusjon:
Park Circus

Brian De Palmas sjokkerende grøsser fra 1976 - basert på boken av Stephen King.

Filmen handler om den spesielle tenåringsjenta Carrie som undertrykkes av sin ekstremt religiøse mor som er overbevist om at alle menn er djevelens sendebud på jord. Hun gjør lite av seg på skolen og mobbes av medelever, men hun klarer å finne trøst i noen spesielle evner hun har. Disse evnene gjør at hun kan bevege gjenstander kun med tankene. Når skolens plageånder overgår seg i nedrighet bruker hun sine psykiske krefter til å ta en grusom hevn.

CARRIE var den første av Stephen Kings bøker som ble filmatisert og den sjokkerte en hel filmverden da den kom ut for snart 45 år siden. Den ble en umiddelbar suksess og står fortsatt som en av de mest lønnsomme grøsserne noensinne laget. Filmen ble også anerkjent av filmkritikerne og både Sissy Spacek og Piper Laurie ble Oscarnominert for sine roller. Den markerte også et nytt gjennombrudd for regissør Brian De Palma, som med CARRIE for alvor etablerte seg som en av de mest spennende og allsidige filmskaperne i Hollywood.

Brian De Palma fyller 80 år 11. september 2020 og Verdensteatret hyller mesterregissøren med et retrospektiv på seks av hans filmer denne måneden.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • fredag 04.09.20 Kl. 20:30