CARLITO'S WAY [35mm]

CARLITO'S WAY [35mm]

Regi:
Brian De Palma
Lengde:
2t 24m
År:
1993
Manus:
David Koepp (Basert på bøkene av Edwin Torres)
Medvirkende:
Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller, John Leguizamo, Luis Guzman, James Rebhorn, Viggo Mortensen
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Sometimes, when you want to come clean, you have to play dirty.

New York, 1975. Carlito har nettopp blitt løslatt fra fengsel etter fem år på innsiden. Han lover å holde seg unna den kriminelle verden, men det viser seg å være vanskelig. Carlito vil drive en klubb for å forhåpentligvis få nok penger til å kunne flykte fra New York, og han tar opp kontakten med eks-kjæresten Gail, samtidig som han sklir inn i det livet han så gjerne vil slippe unna.

CARLITO'S WAY er en av 90-tallets flotteste krimfilmer, full av minneverdige scener og knakende god dialog. Dette var det andre samarbeidet mellom Al Pacino og regissør Brian De Palma etter suksessen med SCARFACE et drøyt tiår tidligere. Pacino er i storform som Carlito Brigante, i en av sine mest karismatiske rolletolkninger noensinne. Sean Penn er også strålende i rollen som den kokainavhengige advokaten Kleinfeld, også i sitt andre samarbeid med De Palma etter at han også spilte i DE KALTE OSS HELTER i 1989.

Brian De Palma fyller 80 år 11. september 2020. Verdensteatret hyller mesterregissøren med et retrospektiv på seks av hans filmer i september.

Filmen vises fra lekkert 35mm format.

Tidligere visninger:

  • onsdag 16.09.20 Kl. 20:00
  • tirsdag 29.09.20 Kl. 20:00