Capriccio

Capriccio

Lengde:
2t 15m
År:
2011
Musikk:
Richard Strauss
Tilhører tema:
LIVE Opera fra The Met

Lørdag 23. April kl. 1900 i Verdensteateret. Direkte fra Metropolitan Operaen i New York. Richard Strauss skrev sine operaer tidlig på 1900-tallet. Den lysende bitter-søte ”Rosenkavaleren” er mest kjent. Han skrev også mørke og blodige operadrama som ”Elektra” og ”Salome”.

”Capriccio” har en humoristisk og lekende handling hvor kjernespørsmålet er: i en opera, er det teksten, eller er det musikken, som er det viktigste? Grevinnen, som synges av fantastiske Rene Fleming, skal avgjøre dette spørsmålet idet hun skal velge mellom sine beilere: Forfatteren eller Komponisten. Før hun får bestemt seg seiler hovmesteren inn og forkynner: Middagen er servert. Publikum får ikke vite svaret!

Å se opera på Verdensteatret er nesten som å sitte i salen på "The Met". Overføringene starter lenge før selve forestillingene, så man får med seg surret blant publikum, orkesteret som stemmer, og hele den sitrende stemningen fra salen før forestillingene begynner. Operaforestillingene er overført i topp kvalitet med utallige kameraer og HD-lyd.

Arr. Verdensoperaen i Nord