CANDYMAN

CANDYMAN

Regi:
Bernard Rose
Lengde:
1t 41 min
År:
1992
Medvirkende:
Virginia Madsen, Tony Todd, Xander Berkeley, Kasi Lemmons
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norske undertekster
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

"They will say that I have shed innocent blood. What’s blood for, if not for shedding?"

Kultgrøsseren fra 1992 om den urbane legenden «Candyman»; en mann med en krok til arm, og med en hang til bier, speil og bestialske mord, kan sees på som en kritikk av og kommentar til slaveriet og rasismen i USA, i tillegg til å være en klassisk grøsser.

Studenten Helen Lyle (Virginia Madsen), som etterforsker lokale myter og vandrehistorier, blir fascinert av byens mange uoppklarte drap der vitner refererer til legenden om Candyman: en mann som åpenbarer seg om man sier navnet hans fem ganger foran et speil, og som dreper den som påkaller ham. Skeptisk, men nysgjerrig undersøker Helen saken nærmere, og drar til Chicagos getto, et hovedsakelig svart nabolag, der de groteske drapene har funnet sted, og hvor hun lærer mer om Candymans opprinnelse og hvor han holder til.

Filmen er løselig basert på Clive Barkers novelle «The Forbidden» om et samfunn som beskytter sin egne, og om hvordan urbane legender kommer til liv. Dette er en film med en særegen atmosfære og musikk. Den fikk to oppfølgere, i 1995 og 1999, og er like aktuell i dagens USA. En ny oppfølger av filmen er kinoaktuell, regissert av Nia DaCosta, og skrevet av Jordan Peele, Win Rosenfeld og DaCosta.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Billetter:

  • lørdag 30.10.21 Kl. 15:00