Burn the Place You Hide Se trailer

Burn the Place You Hide

Regi:
Richard Knights
Lengde:
1t 55m
År:
2016
Manus:
Richard Knights & Gary Reynolds
Medvirkende:
Thomas Hansen m.fl.
Musikk:
St. Thomas
Land:
Norge, Storbritannia
Språk:
Engelsk / Norsk (norske undertekster)
Tilhører tema:
Musikk på kino

En sterk og fascinerende dokumentar om låtskriver og sangeren Thomas Hansen, bedre kjent som St. Thomas.

- Run for your life, never turn around, take your thoughts and put them on the fire, burn the place you hide.

Silence Break Your Heart - St. Thomas


Før hans tragiske død i 2007 var Thomas Hansen en av de mest originale og smertelig ærlige stemmene i den norske populærmusikken. Hans musikk, som kunne være både oppløftende og melankolsk, var en åpen invitasjon til verden fra en unik og talentfull artist, som ofte hadde store vanskeligheter i sitt eget liv.

Fra avstand så Thomas Hansen ut til å ha det meste. Han var beundret og hyllet av store musikere som Lambchop og Howe Gelb, og alt lå til rette for en kritikerrost og suksessrik karriere. Tragisk nok var det nettopp denne suksessen, kombinert med ærligheten som gjorde hans musikk så spesiell som etterlot han stadig mer sårbar ovenfor både media og publikum.

Denne filmen er laget med uhindret tilgang til et arkiv av musikk aldri tidligere gitt ut, videoopptak og intervjuer med andre musikere, venner og familien som sto han nærmest. Filmen er en ektefølt hyllest til en unik artist og en universiell historie om kjærlighetens kraft mellom familie og venner.

Jørn Normann Pedersen og Andreas Beddari Høyer vil holde innledning før filmen. Begge er journalister i Nordlys, og Høyer er også musiker kjent fra bandene Mount Washington og Iran Mayen.

Tidligere visninger:

  • mandag 03.10.16 Kl. 21:00