Broken Se trailer

Broken

Regi:
Rufus Norris
Lengde:
1 time, 30 min.
År:
2012
Manus:
Mark O'Rowe
Medvirkende:
Cillian Murphy, Eloise Laurence, Tim Roth, Bill Milner, Robert Emms, Rory Kinnear, Zana Marjanovic, Rosalie Kosky-Hensman, Faye Daveney, Martha Bryant
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk / Norsk tekst
Tilhører tema:
Månedens film

Noen av de vakreste, såreste og mest ektefølte fortellingene om overgangen fra barn til voksen har kommet fra de britiske øyer. Filmer som Fish Tank og This is England beskriver med poetisk varsomhet og nådeløs grusomhet den spesielle opplevelsen av tapt uskyld. BROKEN føyer seg fint inn i denne tradisjonen.

Skunk er en 11 år gammel jente som opplever en sommer hun aldri kommer til å glemme. Innerst i blindveien der hun bor skjer det mer i løpet av få uker enn godt er.

Det er rått og brutalt, men debutantregissøren Rufus Norris håndterer det hele med stø hånd. I ledende roller finner vi solide karakterskuespillere som Tim Roth og Cillian Murphy, og i hovedrollen som Skunk briljerer Eloise Laurence. Hun er i ung alder allerede et fyrverkeri av en skuespiller.

Regissør Rufus Norris gjør sin spillefilmdebut med BROKEN etter en suksessfull karriere som teaterregissør i England. Filmen er basert på Daniel Clays roman fra 2008 og filmmusikken er ved Damon Albarns prosjekt Electric Wave Bureau.

http://www.youtube.com/watch?v=NicWWIXMzkE