Bringing out the Dead [35mm]

Bringing out the Dead [35mm]

Regi:
Martin Scorsese
Lengde:
2t 1min
År:
1999
Manus:
Paul Schrader (basert på Joe Connelys bok)
Medvirkende:
Nicolas Cage, Patricia Arquette, John Goodman, Ving Rhames, Tom Sizemore, Marc Anthony
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

En ambulansesjåfør i New York begynner etter mange års slit på nattskiftet å sette spørsmålstegn ved sin egen mentale helse der han befinner seg i en verden som er hinsides all kontroll.

Det er på begynnelsen av 90-tallet, og New York har ennå ikke undergått det drastiske renoveringsarbeidet som har endret bybildet de siste årene. Tvert om, den urbane virkeligheten preges av vold, brutalitet og meningsløs død. Til den uutholdelige lyden av ulende sirener kjemper ambulansesjåføren Frank Pierce en uendelig kamp.

Etter flere år på nattskiftet, har Frank blitt like utbrent og nedslitt som byen han bor i, og i det blålige skjæret fra blinkende lys, jages han av minnene om alle de skadde og døende menneskene han har prøvd å redde. Tvunget til å overvære menneskelige tragedier som aldri ser ut til å ende, opplever Frank en spirituell krise, og de 54 timene som filmens handling utspiller seg, kommer til å være avgjørende.

Filmen kan på mange måter ses som en åndelig oppfølger til Scorseses mesterverk Taxi Driver. Nok en gang har Paul Schrader skrevet manus, og nok en gang møter vi en desillusjonert fyr som kjører rundt i New Yorks gater på nattestid. Bringing Out the Dead er allikevel en mer empatisk film enn Taxi Driver, og den er også mer leken i sin tilnærming til stoffet, noen ganger på grensen til det surrealistiske. Nicolas Cage er glimrende i rollen som Frank Pierce, og viser nok en gang hvorfor han er en av de mest interessante skuespillerne i moderne tid.

Filmen vises på nydelig 35mm format.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 22.11.22 Kl. 18:00
  • fredag 25.11.22 Kl. 18:00