Brazil

Brazil

Regi:
Terry Gilliam
Lengde:
2t 12m
År:
1985
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

We’re all in it together.

I Terry Gilliams dystopiske komedie- og fantasyfilm fra 1985 befinner vi oss i et samfunn hvor byråkratiet har tatt overhånd og kreativitet blir slått hardt ned på. Her møter vi kontorrotten og drømmeren Sam Lowry. Han ønsker å bryte ut av den monotone hverdagen og i fantasien er han en modig helt som er villig til å ofre hva som helst for å redde en vakker kvinne. Livet hans snus opp ned den dagen han bokstavelig talt møter drømmekvinnen, og når han bestemmer seg for å prøve å rette opp en administrativ feil.

Filmen er spekket med mørk humor og absurditeter, og kreative kameravinkler som brukes for å få frem historien gjør det til en særs fornøyelig film å se på. Dette er Gilliams andre film i filmtrilogien Trilogy of Imagination som omhandler galskapen i dagens rigide og ordnede samfunn, og lengselen etter å unnslippe, koste hva det koste vil. Filmen er sterkt inspirert av George Orwells 1984.

Trivia: Brazil ble i 2017 rangert som den 24. beste britiske filmen noensinne av 150 skuespillere, regissører, produsenter og kritikere.

Tidligere visninger:

  • onsdag 07.02.18 Kl. 21:00