BLODFEIDE

BLODFEIDE

Regi:
Lina Wertmüller
Lengde:
2t 4m
År:
1978
Originaltittel:
FATTO DI SANGUE FRA DUE UOMINI
Medvirkende:
Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Giancarlo Giannini
Land:
Italia
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

A story of love and revenge.

Titina Paterno er en enke i en liten kystby på Sicilia, og blir drevet til vanvidd etter at hennes ektemann går bort. Hun er overbevist om at den fascistiske Vito Acicatena er ansvarlig for mordet på hennes mann, og forteller det villig til alle hun møter på. Rettssystemet derimot vil ikke gjøre noe for å straffe den kriminelle, så Titina blir tvunget til å ta saken i egne hender og går inn for å bli Vitos verste mareritt. Forviklingene stopper ikke der, for den vakre Titina får to konkurrerende elskere, som begge kjemper om hennes kjærlighet. Beskrevet som en morsom og rar thriller, med et politisk bakteppe satt til Italia før andre verdenskrig, handler Blodfeide om både hevn, lidenskap og kjærlighet.

Blodfeide er regissert av Lina Wertmüller – en bauta i filmbransjen. Hun var den første kvinnelige regissøren som noen gang ble nominert til en Oscar for beste regi, dette for filmen Syv skjønnheter i 1977. Under årets Oscar-utdeling fikk Wertmüller en velfortjent Academy Honorary Award, for sitt bidrag gjennom karrieren. Giancario Giannini, en av hovedrolleinnehaverne i Blodfeide, samarbeidet med Wertmüller på flere filmer gjennom store deler av 60– og 70-tallet.

Omtale: Elise Marie Sølsnes

Trivia: Lina Wertmüller står oppført i Guinness rekordbok for verdens lengste filmtittel med originaltittelen på Blodfeide, nemlig "Un fatto di sangue nel comune di Siculiana fra due uomini pter causa di una vedova. Si sospettano moventi politici. Amore-Morte-Shimmy. Lugano belle. Tarantelle. Tarallucci e vino".

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap i filmklubben kan kjøpes i døra foran hver forestilling.