BLADE RUNNER - THE FINAL CUT

BLADE RUNNER - THE FINAL CUT

Regi:
Ridley Scott
Lengde:
1t 57m
År:
1982
Medvirkende:
Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale med norske undertekster
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Ridley Scotts mesterverk fra 1982 tar sted i futuristiske Los Angeles i 2019, med enorme skyskrapere, flyvende biler og gigantiske reklameskjermer. Politimann Rick Deckard (Harrison Ford) sin jobb er å kvitte seg med overflødige androider i dette dystopiske samfunnet. Han er en “blade runner”. Han får i oppdrag å terminere en gruppe androider som ha flyktet fra en koloni i verdensrommet og kommet til jorden for å prøve å leve som mennesker.

Androider er genetisk konstruerte maskiner som skal se og virke som mennesker. «More human than human is our motto» (Tyrell Corporation). De får fire års levetid før de skal utryddes, fordi etter dette kan de begynne å utvikle følelser. Et gjennomgående tema i BLADE RUNNER er menneskelighet. Hva vil det si å ha sjel? Å være menneske? Hva skiller oss fra dem?

Scotts adaptasjon av Philip K. Dicks roman Do Androids Dream of Electric Sheep? tar for seg en tematikk like relevant i dag som da den kom ut. Med teknologiens enorme framskritt og tempo, hvem vet hvordan vårt samfunn kommer til å utvikle seg? Ridley Scotts BLADE RUNNER er en visuell nytelse og en av sci-fi-sjangerens beste filmer, en spenningsfylt, filosofisk og fascinerende film som alle bør få med seg!

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 10.02.21 Kl. 21:00