BIRDS OF PASSAGE Se trailer

BIRDS OF PASSAGE

Regi:
Cristina Gallego, Ciro Guerra
Lengde:
2t 5m
År:
2018
Manus:
María Camila Arias & Jacques Toulemonde
Medvirkende:
Carmina Martinez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narvaez, Greider Meza
Land:
Colombia
Språk:
Spansk (norsk tekst)
Distribusjon:
Mer Film
Tilhører tema:
Månedens film

Et slående narko-epos du aldri har sett maken til!

Colombia 1968: Lenge før Pablo Escobar er et navn på alles lepper, legger en familie fra Wayuu-folket grunnstenen for narkotikahandelen som landet skal bli kjent for.

Når den unge, nygifte Rapayet selger litt marihuana til noen amerikanere fra Fredskorpset blir handelen starten på en stor business. Snart er Rapayets familie regionens rikeste og mektigste. Men rikdommen kommer med en høy pris. Stammens overhode, den mektige Ursula, frykter at de ignorerer forfedrenes formaninger og en brutal krig om makt og penger bryter ut. Krigen setter ikke bare livene til familien på spill, men også hele deres kultur og tradisjoner.

BIRDS OF PASSAGE forteller med mektige bilder en episk fortelling, hvor mytene til Wayuu-folket veves sammen med narkohandelens brutale virkelighet. Fortellingen er inspirert av virkelige hendelser og er en del av Colombias historie som ikke har blitt fortalt på film tidligere. Det handler om familie, lojalitet, ære og grådighet.

Filmen er regissert av Cristina Gallego og Ciro Guerra som ble Oscar-nominerte for sin forrige film, EMBRACE OF THE SERPENT. BIRDS OF PASSAGE var åpningsfilmen til Director’s Fortnight-programmet i Cannes og har vært vist ved alle store internasjonale filmfestivaler siden.

Wayuu-folket er den største urbefolkningen i Colombia og holder til nord i landet, i Guajira-ørkenen, hvor filmen også ble spilt inn. Kvinnene spiller en viktig rolle i stammene og folket har mange tradisjoner og ritualer, som blant annet har inspirert Gabriel García Márquez’ verk.

Norske Mer Film er assosiert produsent av filmen med støtte fra Riddu Riddu-festivalen og Internasjonalt Samisk filminstitutt.

Tidligere visninger:

  • fredag 01.03.19 Kl. 13:00
  • fredag 01.03.19 Kl. 18:00
  • søndag 03.03.19 Kl. 18:00
  • mandag 04.03.19 Kl. 13:00
  • lørdag 09.03.19 Kl. 17:00