BERGEN - I ALL BESKJEDENHET (innledning ved Pjokken Eide) Se trailer

BERGEN - I ALL BESKJEDENHET (innledning ved Pjokken Eide)

Regi:
Frode Fimland
Lengde:
1t 16min
År:
2020
Medvirkende:
Frode Grytten, Irene Kinunda Afriyie, Helge Jordal, Sturle Kvilekval, Hilde Sandvik, Jan Eggum, m.fl.
Land:
Norge
Språk:
Norsk tale
Aldersgrense:
Tillatt for alle

BERGEN – i all beskjedenhet er en humoristisk, selvironisk og rørende dokumentarfilm som utforsker byens sjel og hjerte.

Regnet, humoren, lidenskapen, kranglene, katastrofene, kompleksene, festene og ekstravagansen er noen av ingrediensene i denne kjærlighetserklæringen til Bergen. Historiene fortelles av kjente og ukjente stemmer fra byen, og filmen er basert på et skattkammer av unik arkivfilm og bergensmusikk fra mer enn hundre år.

BERGEN – i all beskjedenhet lanseres på kino i anledning 950-årsjubileet til byen, og er basert på et samarbeid mellom filmselskapet Aldeles og Nasjonalbiblioteket.

Innledning ved Pjokken Eide - naturalisert tromsøværing med bergensk opphav.

Som bergenser ble Pjokken ansatt som Grieghallens første direktør i 1978, etter er treårig advokatkarriere som han ikke trivdes i.

I 1982, for snart 40 år siden, flyttet han i et anfall av myk mann til Tromsø. Der ble han den første tromsøværingen som ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2017, like etter Pussycats i 2012!

Innimellom her kan han vise til utallige plateinnspillinger, til dels både med bergensere (på trombone med bl.a. Bergen Bluesband og Jan Eggum) og tromsøværinger (f. eks. på fløyte med Tobben og Ero). Han har Spellemannprisen i kategorien Årets Gruppe i 1972 med Popol Vuh og Jahn Teigen, som samme år hadde en legendarisk konsert på Sommerlyst skole.

Her i Tromsø har nok mange sett og hørt ham både som kontrabassist i Tromsø Byorkester under åpningen av KulturHuset i 1985, piccolofløytist i Janitsjaren på nittitallet, som trombonist i gladjazzbandet Skansens Fotvarmere og vokalist i sanggruppen Plagiacci fra tidlig på åttitallet til tidlig i dette århundret. Og - ikke minst - som kapellmester for forskjellige orkestre i mange TV-produksjoner for NRK fra Skarven og KulturHuset.

Pjokken gleder seg til å ønske dere velkommen til Verdensteatret og visningen av BERGEN - i all beskjedenhet, med noen spredte refleksjoner over likheter og forskjeller mellom sin fødeby og sin voksenby.

Tidligere visninger:

  • torsdag 13.05.21 Kl. 20:15