Bent Hamer presenterer 1001 gram

Bent Hamer presenterer 1001 gram

Regi:
Bent Hamer
Lengde:
1 time, 31 min.
År:
2014
Manus:
Bent Hamer
Medvirkende:
Ane Dahl Torp, Stein Winge, Hildegun Riise, Per Christian Ellefsen, Laurent Stocker
Land:
Norge
Språk:
Norsk / Fransk (norske tekster)
Tilhører tema:
Månedens gjest

Den prisvinnende regissøren Bent Hamer gjester Verdensteatret med sine nye film 1001 gram

Vitenskapskvinnen Marie er i slutten av trettiårene og arbeider sammen med sin far i masseavdelingen hos det norske Justervesenet. Kjærlighetslivet hennes skranter i et barnløst samboerforhold. Marie får i oppdrag å reise til Paris for å kontrollveie vår nasjonale kilo.

I Paris møtes delegater fra hele verden på et seminar om kiloens framtid, og blant dem franske Pi. Sammen finner Marie og Pi ut at de gamle kroppsmålene som fot, tomme og favn fortsatt har gyldighet, og det oppstår gryende kjærlighet. Hos Marie vekkes samtidig mange spørsmål: Hvor mye veier egentlig en kilo? Hvor mye veier et liv, Maries liv? Til slutt er det hennes egen målestokk for skuffelser, sorg og ikke minst kjærlighet som kommer til syne på vektskålen.

Bent Hamer vil være til stede og presentere filmen.

Om regissøren:

Bent Hamer har regissert, produsert og skrevet manus for en rekke filmer, blant dem Eggs, Salmer fra kjøkkenet og O'Horten. Hans lett absurde og særegne univers har gitt ham et begeistret publikum i inn- og utland. Hamers første langfilm, Eggs fra 1995 vant pris for beste nykommer på Cannes filmfestival og kritikerprisen på Toronto filmfestival i 1995. O'Horten fra 2007 ble vist i Un Certain Regard-programmet i Cannes og solgt til en rekke land, mens Hjem til jul fra 2010 mottok juryens pris for beste manus ved San Sebastian Film Festival i Spania.

Hamer har i tillegg vunnet fire Amanda-priser, inkludert en ærespris i 2013.

Tidligere visninger:

  • mandag 06.10.14 Kl. 20:00